Živimo v času prekomerne potrošnje, ko ljudje raje zavržemo stvari, kakor da bi jih poskušali popraviti. S tem škodimo okolju, hkrati pa tudi sebi. Bodisi z onesnaženjem okolja tudi mi dihamo slabši zrak, jemo slabšo hrano in ustvarjamo manj kakovosten svet. Velikokrat pa to pomeni tudi večji strošek za našo denarnico.

Kdaj je čas, da zamenjamo ročaj?

Velikokrat lahko ročaje našega orodja popravimo brez, da ga zamenjamo. Tudi, če nam glava motike pade dol z ročaja jo lahko ponovno namestimo gor tako, da ročaj skupaj z glavo namočimo v vodo in pustimo, da se les napihne. Lahko se zgodi, da nam pade tudi kajla in jo zgolj namestimo nazaj.

C:\Users\vv1p3\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\AdobeStock_339718077.jpeg

Če pa na ročaju opazimo manjše razpoke je bolje biti previdni in ročaj zamenjati. Namreč pri uporabi se lahko kaj kmalu zgodi, da ročaj v zamahu poči. S tem lahko ogrozimo sebe ali pa ljudi v neposredni bližini. Čeprav bi lahko tudi takšno napako zacelili z uporabo lepilnega traku, je vseeno naša varnost na prvem mestu.

Kako ročaj pravilno zamenjati?

Pravilna menjava ročaja je ravno tako pomembna za varnost kakor tudi za daljši vzdržljivost samega orodja. Kako točno to naredimo si lahko prebereš na naši podstrani IZDELKI (https://boben.si/izdelki/?lang=sl), kjer so na dnu strani predstavljena navodila v sliki in besedi.

Kaj pa, če nam poči orodje?

Glave orodja nikoli ne popravljamo, če nimamo primernega znanja. V tem primeru je vedno bolje kupiti novo orodje ali pa glavo in jo namestiti na obstoječ ročaj, v kolikor je le-ta dobro ohranjen in vzet ven brez večjih odrgnin. V kolikor ročaja nismo uspeli varno odstraniti je bolje, da tudi tega zamenjamo.