IZDELKI

Naši izdelki so 100% narejeni iz slovenskega lesa, procesirani z najboljšimi stroji za obdelavo in dodelani v podrobnosti.

Les, ki ga uporabljamo je sekan zgolj spomladi ali jeseni, ko drevo zadržuje najmanj vode v sebi. Les mora namreč biti čim bolj suh, da se ne bi preveč upogibal med obdelavo in nato pri uporabi sami. Ko ga prejmemo ga najprej osušimo na svežem zraku. Za naše izdelke največkrat uporabljamo jesen, bukev in lipo. Vsako vrsto lesa uporabimo za dotične ročaje.

Drevesa, ki jih uporabljamo, so sekana po načelu slovenske direktive o redčenju dreves in so namenjena za posek. Več o tej direktivi si lahko preberete na tem naslovu: http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=PRAV2997

Smo okolju prijazno podjetje, zato za končno zaščito uporabljamo samo ECO lak in vosek. Ti dve možnosti dajejo lesu trdoto, vzdržnost in naraven videz. Zares si želimo, da vam dostavimo kar se da naraven izdelek v vaše roke, ki bo hkrati zdržal veliko udarcev.

Naš cilj je oddaljiti plastiko iz kmetijstva, poleg tega pa spodbujamo, da svoja orodja popravljate in ne mečete proč. To zahteva nakup novega orodja, ki poveča človeški odtis na Zemlji. Vsak majhen korak, ki ga skupaj naredimo k ohranjanju narave je korak bliže k rešitvi našega planeta. Navodila kako zamenjati vaš ročaj najdete spodaj.

Vsa orodja ročno pregledamo in izberemo, preden jih dostavimo naprej v trgovine. Tako vam zagotavljamo, da boste ob nakupu naših izdelkov prejeli le najboljše orodje.

KAKO ZAMENJATI VAŠ ROČAJ?
Spodaj so navodila kako zamenjati ročaj orodja z uporabo orodij, ki jih lahko najdete doma. Nekaj, pa ste jih prejeli tudi v našem paketku. Proces je zelo enostaven, hiter in vas bo vodil korak za korakom.
1. Najprej odrežete rabljen ročaj pod glavo. Z uporabo vrtalnega stroja naredite 3 luknje v ročaj v glavi. Vzemite ven preostanek ročaja (lahko si pomagate s kladivom).
2. Namestite glavo na nov ročaj. Če je potrebno si ponovno pomagajte s kladivom. Kos ročaja, ki štrli ven odrežite proč, vendar pustite približno 4 mm nad glavo.
3. Vzemite leseno kajlo, ki ste jo prejeli z vašim novim ročajem. Nanjo namestite lepilo (ki ste ga tudi prejeli z ročajem). Kajlo nato namestite v odprtino ročaja na vrhu. Odrežite del kajle, ki še štrli ven, če se to zgodi.
4. Sedaj vzemite še kovinsko kajlo in jo s kladivom nabijte na vrh ročaja, da bo orodje trdno nameščeno.
Čestitamo! Sedaj imate nov ročaj na vašem orodju. Želimo vam prijetno in dolgo uporabo.